S-a dat startul lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”

S-a dat startul lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”

Astăzi, 4 noiembrie 2013, municipalitatea Giurgiu a dat startul lucrărilor de construcţie în cadrul proiectului transfrontalier „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”.
Evenimentul a fost marcat printr-o conferinţă de presă organizată la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu, începând cu ora 11,00, la care a participat şi viceprimarul oraşului Ruse Dimitar Nacov, alături de primarul Nicolae Barbu, viceprimarii Alexandru Vladu şi Liviu Popazu, echipa locală de implementare a proiectului, proiectantul şi constructorul desemnat câştigător în urma licitaţiei publice.
După prezentarea de către viceprimarul Alexandru Vladu, în calitate de responsabil de proiect din partea administraţiei locale, a câtorva date privind valoarea proiectului, tronsoanele de drum ce vor fi reabilitate, etapele ce au fost deja finalizate, precum şi tipurile de lucrări ce se vor efectua în cadrul proiectului, primarul Nicolae Barbu a dat cuvântul dlui viceprimar Dimitar Nacov, care a felicitat conducerea municipiului Giurgiu pentru buna organizare de până acum şi şi-a exprimat convingerea că acest proiect constituie doar începutul unui parteneriat fructuos în implementarea numeroaselor proiecte cuprinse în Masterplanul Euroregiunii Ruse Giurgiu. De asemenea, acesta a anunţat că în circa 2-3 zile şi partea bulgară va semna contractul de începere a lucrărilor de construcţie şi, în consecinţă, o conferinţă de presă similară va fi organizată şi la Ruse. La rândul său, primarul Nicolae Barbu şi-a exprimat certitudinea că proiectul în discuţie este începutul proiectelor pe care cele două municipalităţi le vor derula împreună, iar alăturarea Bucureştiului în eforturile Euroregiunii Ruse-Giurgiu de a candida la titlul de Capitală Culturală Europeană 2019 va face ca aceste proiecte să fie ambiţioase şi realizabile.
Conferinţa de presă a continuat cu o prezentare Power Point a proiectului, dar şi cu asigurarea din partea reprezentantului firmei care a câştigat licitaţia, SC Bovis Group SRL, că va respecta termenul de finalizare şi calitatea lucrărilor. Acesta a precizat că a stabilit împreună cu municipalitatea graficul lucrărilor, iar în prima fază vor începe cu modernizarea trotuarelor (pavaj + borduri).
Conferinţa de presă a fost urmată de o vizită în teren, la intersecţia Str. Vlad Ţepeş cu B-dul Mihai Viteazul, unde, în prezenţa oficialităţilor, echipei de implementare şi a jurnaliştilor, s-a dat startul efectiv al lucrărilor.

Ultima modificare: 04.11.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Topul Firmelor Giurgiuvene – Ediţia XX – jubiliară

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.